Bøger

Bøger

 

 

 

 

 Gøglergade

 


"Denne sommerferie vil jeg ikke foretage mig nogen verdens ting, udover at drive den af foran computeren, men mod al forventning ændres alle planer, da Taliban Lasse og hans familie flytter ind i naboopgangen. Sommerferien er knap nok begyndt, inden problemerne vælter ind over mig.” 

 

Andrias Andreasens roman Gøglergade er en fortælling om identitet, venskaber og dét at passe ind - eller ikke passe ind. Romanen sætter aktuelle temaer som SoMe, skærmtid, delte fotos, porno og blufærdighed på spidsen i en fortælling, der konstant overrasker læseren. 

 

Følg den 15-årige Johannes og hans vilde forsøg på at rede trådene ud - og redde sin egen ære - på Gøglergades snoede stier i et boligkvarter, der næppe er så idyllisk, som det udgiver sig for at være. 

 

Gøglergade er en samfundskritisk roman, der er fortalt med skæv og satirisk humor. 

 

Yderligere info:

Udgivelsesdato:08-11-2021

ISBN13: 9788794097031

Forlag: Forlaget Syd

Format: Hæftet

Sprog: Dansk

Sider: 240

Udgave: 1.

Humoristisk, anderledes og god bog. Interessante karakterer og spændende handling med utrolige twists. Andreasen skriver på en levende måde, som gør det meget let at vende siderne. En bog hvor der ikke bliver holdt tilbage og der tales lige ud af posen - hvilket jeg synes er så befriende og skønt.

Din boganmelder


Jeg var også ret begejstret for 'Mørkeræd' af Andrias Andreasen. Her introduceres vi for en række gamle sagn og myter, idet hovedpersonen får fortalt de uhyggelige fortællinger en mørk aften på turen hjem fra sin mormor. Slutningen vender op og ned på vores forventinger om, hvad der er uhyggeligt, og det fungerer rigtig godt.


Gyseren.dk

 

 

 

 

 Noget er på vej

Antologi med 24 fortællinger om nordisk folketro


 

Folketroen lever i mange forskellige fortællinger.
Krogmanden, der ligger på lur efter dem, der kommer for tæt på vandet. Å-manden, der holder søen fuld af fisk, hvis blot han får et menneskeoffer. Gravsoen, dødsvarslet, der angriber med en knivskarp ryg og gloende øjne. Hyldemor, beskytteren. Hultræet, skiftingen, valravnen, nissen – de er der allesammen i vores fælles bevidsthed, og nu er de også her, hvor 23 forfattere giver 24 nye fortolkninger på ældgamle fortællinger.

Hold blot fast, for noget er på vej …

Forord af Lene Vinther Andersen

Noveller af Sinus Reuss, Teddy Vork, Thea Marie Munk Pedersen, Nicoline Kjærsgaard Møller, Alexandra Vinther, Rikke Havner Alrø, Thea Astrid, Mette Engel-Holm, Silja Bødker, Signe Fahl, Kat Lassen, Helle Jakobsen, Mariane Mide, Maria Pilh Bengtsen, Summer Ema, Lars Ahn, Rasmus Vestergaard, Malene Fabricius Holm, Andrias Andreasen, Judith Annette Sølvkjær, Pernille Thorenfeldt, Gudrun Østergaard, Barbara Beatrice Davidsen

 

Udgivelsesdato: 06-11-2021

ISBN: 978-87 93974-98-2

Forlag: Krabat

Format: Indbundet

Sprog: Dansk

Sider: 408

Udgave: 1.

 

Heling og Deling

Fortællinger og tekster om genforeningen


I 1920 blev Sønderjylland genforenet med Danmark, efter at hele Slesvig havde været under tysk herredømme siden den tabte krig i 1864.


Genforenet er måske ikke det rigtige ord. Hertugdømmet Slesvig, og altså Sønderjylland, var et dansk rigslen, hvor der også var tyskere, og Slesvig havde aldrig været en del af kongeriget, som historikeren Carsten Porskrog Rasmussen anfører i sit bidrag. Hvad der blev en heling for landsdelen, overordnet set, blev således en deling af danskheden - for de danskere, der ikke efter 1920 blev en del af kongeriget.


Heling og deling er som bog mangfoldig og bredt favnende - som grænselandet. Teksterne spænder vidt: fra noveller, digte til essays. Målet med den illustrerede bog er at give læseren en anderledes og levende indføring i, hvad der var på spil i 1920, og sidenhen. Der opgtræder flere slags genforeninger i bogen. Nogle af teksterne sætter således den sønderjyske genforening i relation til andre dele af verdenen, og med bidraget af den færøske forfatter Andrias Andreasen bliver det understreget, at Danmark fortsat består af flere nationaliteter.


Udgivelsesdato: 14-03-2020

ISBN: 9788770706964

Forlag: Forlaget Hovedland

Format: Indbundet

Sprog: Dansk

Sider: 244

Udgave: 1.


Der er mange interessante og tankevækkende bidrag i denne bog, som bør få stor udbredelse i dette jubilæumsår for genforeningen. 


DBC

 

 

 

 

 Lurian

 

I fortællingen om Lurian, følger vi en seriemorders følelseskolde, vanrøgtede opvækst i midt-70'erne, hvordan hans livsbane dannes og krakelerer i et morderisk behov, som bliver sværere og sværere at tæmme, des længere ud over mørkets rand han bevæger sig. 

I takt med at utallige lig dukker op omkring i landet, intensiveres jagten på morderen, som fortsat forbliver usynlig overfor efterforskerne på trods af den voksende mængde bevismateriale. 

 

Lurian er Andrias Andreasens mesterlige skildring af en seriemorders sind, hvis motiv alene er begrundet i lysten til at dræbe. Det er uhyggelig læsning, der efterlader én med en kriblende fornemmelse af afsky og afmagt, fordi historien skildres så hæsligt, som den virkelige verden afspilles.

Romanen benytter sig af elementer fra både den hårdkogte amerikanske og den mere psykologiske skandinaviske genre.

 

Yderligere info:

Udgivelsesdato: 31-01-2017

ISBN13: 9788771903034

Forlag: Mellemgård

Format: Hæftet

Sprog: Dansk

Sider: 421

Udgave: 1.

... en bog, der detaljeret og spændende fører dig ind i de mørke kroge af en seriemorders tankegang.

Krimifan

Jeg nød at læse hvert eneste eventyr og størstedelen var vidunerligt nytænkende. Det er en af de bedste antologier jeg længe har læst. 

Frk. Litteratur

 

 

 

 

 Vintereventyr

 

Der var engang ... en barneheltinde, der drog ud på en vigtig rejse, en drage, der ikke spyede ild, en pose af den fineste silke, en fortryllet rose, feer og kæmper, flere prinser og prinsesser, en månemand og snesoldronning, snevejr og mystiske vinterskabninger. Hvor stammer sne fra og hvordan genfinder man juleglæden? Hvad kan et varmt hjerte gøre mod vinterens frost?

 

Vintereventyr er en samling på 12 eventyr, der indbyder til hyggelig læsning i vinterdagene eller op til jul.

Jeg bidrager med novellen 'Nådeløse juleønsker'. Et evnetyr- /fantasynovelle med inspiration fra færøske sagn og andre tossede tankespil, tilsigtet den yngre læseskare og andre barnlige sjæle.

 

Udgivelsesdato: 24-11-2017

ISBN: 9788771710366

Forlag: Dreamlitt

Format: Indbundet

Sprog: Dansk

Sider: 213

Udgave: 1.

 

Kontaktoplysninger:

6400 Sønderborg,

Denmark

2921 3077